Kjenn at du lever!

Høst, båtmesse, regn, vind samt en sjenerøs utstiller som gav oss en flott opplevelse på Byfjorden. Nautic Sailing spanderte lynkurs i seiling.

Seilbåt er i ”vinden” som aldri før og en av dem som vet å utnytte dette er Nautic Sailing. Nautic Sailing driver salg av Jeanneau seilbåter, samt utleie. Utleie biten er faktisk blitt en stor del av deres virke. De leier ut i middelhavet samt norskekysten. Sistnevnte er blitt så populært at daglig leder Ørjan Wollertsen etterlyser flere utleiebåter. Faktisk kan båtdrømmen din finansieres via utleie og vi mangler 2 nye båter til sesongen 2013, fortellet han til Båtsans. Det er spesielt seilere fra østeuropeiske land som kommer til Norge for å seile, veldig ofte erfarne seilere.

For å se om dette er noe for meg, kaster jeg meg på lynkurset i seiling, med den erfarne seiler Tord Kaland. Mer en 30 ganger har han seilt regatta til Shetland og har erfaring i mer en 50 år. Dermed er jeg rimelig trygg, selv om vinden er opp i 20 knop.

Seiltilbudet har vært svært populært og båten har vært fylt opp på hver tur, også denne gang fylles den opp. Vi blir totalt 8 seilere, noen erfarne og noen ”ferske” som meg. Vi blir kledd opp i godt seiltøy fra Helly Hansen, samt flytevest. Å ha godt tøy, er med på å gjøre opplevelsen god.

På vi ut mot byfjorden gjør Tord oss kjent med endel ord og uttrykk, samt hva som er viktig å følge med på. Dybde og vindøyet var to ting som rormannen må passe på hele tiden. Ellers var det viktig at alle var med når vi skulle slå. Er alle klar til å slå? JA, ropte vi og alle utførte sine oppgaver. De som ville fikk prøve seg som rormann på den 50 fots store seilbåten, selv fikk jeg også kjenne kreftene til vinden. Opplevelsen av å seile på skeive var ikke så ille ombord, det ser bare mye verre ut enn det er.

Timene gikk fort på byfjorden denne ettermiddagen og er man glad i sjøen kan man fort bli hektet. Det finnes de som seiler rolig og kontrollert, eller de som er som vår læremester Tord. Han har regatta i blodet og bare han så en annen seilbåt kom konkurranseinstinktet frem. Jeg er ”ødelagt”, lo han.  Men en flink læremester var han og vurderer du seilbåt har de fleste forhandlere seilkurs, da kjenner du fort om det er noe for deg. En ting er helt sikkert, dette var noe for meg.