Allværsbåten Minor 36!

En fullkommen allround båt, moderne innpakket med mange praktiske løsninger.

Finske eier og bygger, Thomas Sarin, tok turen til Norge i anledning premiere av deres Minor 36 Offshore. Sarin ser lyst på tilværelsen, vi selger godt spesielt i Finland og til Russland, men selv Norge selger bra.

Minor 36 er en praktisk båt og i tillegg har vi lagt vekt på at det skal være en god bo-båt. Kombinasjonene av en arbeidsbåt, ”offshore” båt som bringer deg hurtig fra A-Å, samtidig som det er perfekt familie og ferie båt, forteller Sarin til Båtsans.

På akterdekket er stor sittegruppe og ved et enkelt grep kan taket forlenges utover akterdekket.  Motorrommet inneholder 2 x VP D6 370,(drev) da går båten i 40 knop. God plass for passasje langs sidene frem mot baug. Høyt rekkverk for sikkerhet, men smarte tre trinn er plassert strategisk for lett å gå i land.

I styrhuset er salongen akter, pantry er innholdsrik på babord side, samt et enormt soltak. Soltaket har glassvinduer som gir lys selv på uværsdager og kan åpnes på godværsdager.  I salongen sitter man høyt og har god sikt, selv om man ikke sitter fremme med fører. Ved fører er det 3 gode seter i fartsretning og dør ut ved førersete på styrbord side og på babord side. Dette letter navigering til havn og ellers nødvendig sikt, samt tilgjengelighet.

Under dekk er det også lagt vekt på at dette skal være en bo-båt. En solid dobbelseng og eget bad i baugen.  Gjestekabin er akter med en dobbel og en enkelt seng, også her komfortabelt og med eget toalettrom.

Andre ting Sarin har lagt vekt på er at alt er elektrisk, man skal kunne lade pc, ipad og iphone, samt koke mat uten å tenke på strømmen.

Minor 36 bør absolutt være med i vuderingen i sitt segment av type båt og kanskje flere. Dette er båten for fiske, aktiviteter og passer like godt for ung som gammel. Det mangler ikke på gode nye løsninger, som helt klart faller i smak hos en Vestlending som meg.