Ekte lidenskap har et navn – Goldfish!

Pål Sollie, designer, konstruktør og eier, fyller et tomrom med sin 50 fots Goldfish Ocean.

Båtsans møter Pål Sollie på ”terrassen” ombord i premiere båten. Solli forteller at han har savnet en skikkelig power båt fra storprodusenter, som tidligere laget slike båter. Med denne viser vi, at vi relativt raskt, kan utvikle en powerboat med ekstrem ytelse.

Sollie er en sprek designer, som tydelig tenker nytt. Han har en fantastisk entusiastisk måte å dele sine ideer og tanker rundt båten på (Burde holdt foredrag for hele bransjen). Litt ideer henter han fra seilbåtbransjen, som han mener er forut sin tid i henhold til motorbåt.

Med 50 foteren ville Goldfish vise at de også kunne bygge denne typen båt. Skroget kan naturligvis brukes i mange varianter, også i yrkesbruk. Sollie roser sine dyktige medarbeidere i alle ledd, som kan sitt fag, som han uttrykker det.

Hovedtanken er at dette er en båt for markedet i Sør Frankrike, hvor man tilbringer dagene på ”terrassen”. Den store uteplassen er tilpasset det sosiale livet ombord. Solid teakbord som tåler at man går på dem. Brede teakbord på dekk, gir mer kraft til utrykket.

Ved førerposisjon er det 3 seter i fartsretning, her er setene laget for at man skal sitte dypt nede i dem. Spesielt når man drar båten opp i 63 knop, som i en ekte ”familie” powerboat. Det er Frydenbø Sabb Motor som har levert motorene, 2x FTP (Fiat Powertrain) 560 hk.

Under dekk har vi tenkt at her er et stort allrom, alt er åpent, nakent og minimalistisk. To store doble senger, toalett i senter dekket bak glass. Og en salong. Sikkert et sjokk for mange som forventer likhet med andre 50 fots familiebåter til denne prisen. Men når sant skal sies var dette befriende herlig, litt som en åpenbaring, ja hva skal vi med alt som tar energi fra oss. Mye glass er brukt for å skape lys og fine effekter ned under dekk.

Dette er en båt som ikke kommer umerket til havnen. Vi har over 100 timers testkjøring av båten i sommer.  Folk strømmer til og kretset rundt, for å få vite mer om hva dette er.

Godfish’s proffavdeling vant nylig anbudsrunden med Bergenspolitiet om ny båt, den kommer Båtsans tilbake med mer nyheter om senere.

Forløplig kan jeg kan bare glede meg over at vi i Norge har slike kreative og dyktig folk. Dette var en virkelig ”høydare” for en som bare kan drømme om å bo i middelhavet, med en King Size brygge ned ved vannet.

Les mer fakta om båten hos Goldfish her