2011-10-28-74d22b9a801df371bd254caab35669d916819869 Simon skal for første gang på direktesendt tv, med SUBWING

Subwing oppfinneren Simon i Bergen!

Invitert til Bergen for å være med på Førkveld hos NRK, fikk Båtsans anledning til å se nærmere på den innovative vannsport leken, Simon Sivertsen fikk ideen til.

Fortell litt om hva dette er og hvordan du kom på dette?
Min far, bror og meg skulle på jordomseiling og startet i fjor sommer. I Tyrkia begynte jeg å kjede meg og tenkte på en ide jeg hadde hatt i hode en stund. Tanken var at ved hjelp av et brett på slep etter båten kunne jeg sveve opp og ned i sjøen under vann. På stranden fant jeg litt rekved som jeg testet, det fungerte bra, men muligheten for sving og styring var ikke tilstedet. Vi diskuterte litt sammen og fant det vi trengte på et supermarked, for å lage første prototype. Bl.a. en hageslange, litt glassfiber, lim og en sag.
Jordomseiling ble det ikke noe av og hjemme i Norge fortsatte vi å utvikle produktet.
5 prototyper senere er vi vel i mål. Denne som jeg har her, er laget av karbonfiber og har skum underlag. Selve vingene er hul inni, så de er veldig lette. Subwing veier kun 3 kg og man kan ha den med i en bag overalt. På et minutt er den montert/demontert.

Har du fått testet denne?
Ja, jeg har testet den både i Grimstad og i Egypt, siste stedet var helt klart å foretrekke, smiler Simon. Han har også hakket hull i isen på fjorden for å teste prototypene.
Han forteller videre at 3 knop er ideell fart, for under vann føler du at det går mye fortere. Den er kjempe lett å manøvrere fortsetter han. Subwing kan brukes bak en seilbåt, en liten jolle med en 5 hk på, eller hvilken som helst båt. Viktigst er at du ikke trenger en hurtiggående båt, her kan du ha det kjempegøy i sakte fart.

Produksjonen er i første omgang på 50 stk. og selve markedet ser de for seg er i USA og middelhavslandene. Brettet kommer i første runde til å koste kr. 4.500,-, men Simon håper de med tiden kan utvikle en litt rimeligere utgave også. Subwing kommer i flere tøffe varianter av farger og grafikk på vingene.

Har du fått hjelp til å utvikle dette?
Ja, min far Kjetil Sivertsen, har alt det økonomiske og passer på rettigheter og hvordan vi best mulig får Subwing ut på markedet. Han har selv utviklet ting og vet hvordan dette skal gjøres. Vi har også fått støtte av Innovasjon Norge i prosessen.

Subwing har fra lansering for en mnd siden fått mye oppmerksomhet og flere viser sin interesse. Simon som kun er 19 år får travle dager fremover med skole, samtidig som han skal promotere Subwing’en ut i verden. Men unggutten bare smiler, håpet og troen på at Subwing blir den nye ”må ha vannleken”, er nok drivkraft.

Vi takker for praten og vi gleder oss til å følge utviklingen og forhåpentligvis en ”flying start”.