The Tall Ships Race i Stavanger!

Stavanger kommune sammen med Stavanger havn som arrangør, samt alle sponsorer, kan puste lettet ut etter et fantastisk arrangement med nærmere 450.000 besøkende.

Prosjektgruppen i Stavanger kommune har arbeidet med dette arrangementet i over 3 år og i går forlot skutene Stavanger havn, i følge med flere tusen fritidsbåter.  En parade deltakere og publikum sent vil glemme.

Fra skutene kom på onsdag, til de dro videre søndag, har indre havn hatt et yrende folkeliv. Vennskapsbånd knyttes på tvers av nasjoner under slike arrangementer og for Stavanger kommune er det viktig med et maritimt vindu ut mot verden. Store deler av næringslivet i Stavanger kommune bidrar også stort til at dette lar seg gjennomføre.

Kor med flotte sjantisanger og med en avslutning fra mastene til Statsraad Lehmkuhl som fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på oss.  Søndag fikk Statsraaden høytidlig en krans ombord , som skulle legges på havet, til minne om alle som har mistet livet til sjøs.

Det eneste skutene kunne klage på når de rundet Kvitsøy og linet opp til start i solskinn, var litt mer vind i seilene, men det kunne ikke arrangørene gjøre noe med . For tredje gang som gjestehavn, kan Stavanger igjen være stolt over sitt bidrag til et flott The Tall Ships Race.

Neste og siste anløp, er Halmstad i Sverige.