Ny layout på BOOT 2020 og alt du må vite om hallene!

Det er viktig å få med seg den nye layouten i noen av de 17 hallene om du planlegger å besøke verdens største innendørs båtmesse i Tyskland 18. – 26. januar

Båtsans var den eneste representant fra Norge når BOOT 2020 avholdt Skandinavisk pressekonferanse i København, vedrørende messens nye layout. Planlegger du et besøk kan det være viktig å være obs på oppbygging og utforming, av 2020 messen. Ofte er det få utvalgte dager man har, og de er viktig å benytte de effektiv for å få med seg det man ønsker.
 
BOOT sjef, Petros Michelidakis, er opptatt av utstillernes ve og vel og at servicen for de besøkende skal være i fokus, kunne han fortelle på pressekonferansen. De er også opptatt av sine gode Skandinaviske venner og partnere som kommer til Düsseldorf. I 2019 var den ca 60 utstillere fra Skandinavia. Danmark hadde 15, Finland 15, Norge 10 og Sverige med 19 utstillere, i tillegg til alle besøkende. Michelidakis ønsket at den nye layouten skulle bli tydelig publisert.
 
Hall 1
Med den nye hallen, Hall 1 (12 027m2), finner du nå båter fra 30 til 60 fot. Hallen har moderne messearkitektur, bred og lys. Her får utstillerne førsteklasses muligheter til å stille ut deres produkter. Under Boot-messen blir hallen hjemsted for de mellomstore motorbåter (10-20m). Utstillerne er produsenter av store serier som Beneteau, Bavaria, Sealine og Greenline. De populære hollandske stålbåter fra Linssen er også flyttet inn her, sammen med de Norske populære familiebåtene fra Marex.
 
Hall 3
Neste naturlige stopp blir hall 3. Denne hallen er viet til å komme i gang med båtlivet, god fornøyelse og tendere. Her finner du båter med påhengsmotor som er populære. «Start Boating» gir råd til alle som ønsker å prøve båtlivet for første gang. Her står ekspertene parat for å hjelpe, enten det er motor eller seil.
 
Hall 4
Her finner man sportsbåter og styrhusbåter, med innenbords- og utenbords motorer, med en lengde på over 10 m. Her er også mange innovasjonsbåter med el fremdrift og foiler. Av Norske er Saga Boats og Windy Boats representert i denne hallen, sammen med andre kjente Skandinaviske merker som; Nimbus, Sargo, Targa, Axopar, XO, Grandezza, Finnmaster og Husky.
 
Hall 5, 6 og 7 er luksus med Tender og superyachter
 
Nyhet - Hall 5
Den er dedikert til det voksende segmentet av luksus-tendere, chase- og «shadow» boats. Disse ligger i dag under overskriften «superboats», og er en samling av alt innen det luksuriøse, raske, innovative og elegante. Eksklusive merker som for eksempel; Sacs, Wally, Frauscher, De Antonio, Boesch, Fjord, Windy, Brabus og Anvera.  En «chase boat» eller en «shadow boat» er større båter og ekstravagant enn normale Tendere, og de ledsager superyachten på dens reiser, eller fungerer som en eksklusiv turbåt. Innredningen er helt etter eierens ønsker. Vi så tilfeller av dette i sommer i norske havner, der en av superyachtene Ulysses hadde en 68 fots Princess som Tender.
 
Hall 6
Fortsetter å være kjernen i boot-messens luksussegment. Alle vesentlige aktører innen superyacht bransjen er med her og viser frem deres elegante skjønnheter. Vi kan nevne noen; Azimut-Benetti, Ferretti Group, Princess, Fairline, San Lorenzo, MCY, Sessa, Galeon, Prestige og Sunseeker
 
Hall 7
Fra superyachter fortsetter man inn i luksusverden, av maritim kunst, fotografier, skulpturer med mer.
 
Hall 8
Her finnes det siste innen dagens trender av sjøsport, som surfing, kiting og SUP. «Beach World» har de valgt å kalle den. Her dreier det seg om å ha det gøy på vannet. Her kan du shoppe alt du har lyst til. I den sydlige delen av hallen ligger action bassenget og i den nordlige delen ligger bølgen.
 
Hall 9, 10 og (11)
Kjempe utvalg av RIBs, joller, tilbehør, innenbordsmotorer og utstyr, samt en del av det finner du i hall 11
 
Hall 11 og 12
Boot inviterer til verdens største dykkerutstilling i hall 11 og 12. Her er det mer enn 400 utstillere. Her finner du alt et dykkerhjerte kan begjære. Dykkerbransjens globale aktører, heriblandt Aqua Lung, Mares og Cressi presenterer deres komplette produktsortiment. 26 % av de besøkende på boot er dykkere eller interessert i dykking. Du finner alt for nybegynnere til de mest erfarne. Storslåtte filmer vises, og gir alle lyst til å besøke havet, etter å ha sett spektakulære undervannsfotografier.
 
Hall 13 og 14
«Travel World» viser det beste av feriedestinasjoner ved sjø og hav. Passende etter dykking, er det hvor skal du feriere neste gang. Charterselskap, marinaer, tilbydere av husbåter så vel som hoteller, kystselskaper og vannsportregioner skaper lengsel etter din neste ferie ved eller på vannet. Her er et allsidig utvalg, og ikke minst spennende turer du kan ta i kano eller kajakk.
 
Hall 15 til 17
Her er hallene for dem som har seilsport i sin sjel. Å kunne seile var begynnelsen på å kunne reise i elver og hav. Den første kjente illustrasjon av et skip for seil finnes på en Egyptisk tegning fra Luxor fra omkring 5000 f. Kr.! Fra 2020 er tre haller i Düsseldorf dedikert til seil. De store aktørene er naturligvis representert; Beneteau, Hanse, Bavaria, Hallberg Rassy, Elan, Dufour, Grand Solei samt store som Oyster og Nautors Swan.
 
Fakta boot Düsseldorf
Med nesten 250 000 besøkende er boot Düsseldorf verdens største båt- og vannsportmesse og hvert år i januar «in-stedet» for hele bransjen. Ca 2000 utstillere viser i perioden 18.-26. januar deres interessante nyheter, attraktive videreutviklinger, innovasjoner og maritimt utstyr. Over 2100 journalister fra nesten 50 land og alle verdensdeler vil være til stede og rapportere fra boot-messen. Gjennom ni messedager kan du gå gjennom 17 messehaller på totalt 220.000 kvadratmeter