Askeladden P92 SUV

Under Båter i Sjøen lanserte Askeladden styrhusbåten P92, en særdeles sosial båt om du ønsker det, eller en skikkelig bruksbåt for fiskeren.

Med den lukkede styrhusbåten P92 SUV, slår de sammen to ulike båtkonsepter i en og samme båt. En for komfortsegment for dagsturer, weekend og turkjøring, eller mer røffere segment for aktivt friluftsliv, fiske og transport. 
 
Styrhusbåtene har tidligere fungert bra i ett av disse segmentene, men ikke i begge samtidig, mener Askeladden. De forteller at P92 SUV leverer like godt i begge segmenter – og gir brukeren muligheten til å selv konfigurere båten etter bruksområdet som ønskes i løpet av minutter.
 
P92 SUV som dagstur, weekend og turbåt
P92 SUV har beholdt samme forkabin- og styrehusløsning som lillesøsteren P79 Weekend, og kan utrustes for fullverdig bokomfort, inkludert soft-topp for maksimal utnyttelse av solfylte sommerdager – på samme måte som P79 Weekend.
 
Akterdekket er gigantisk for klassen, og her er det like mye uteplass, sosiale sittegrupper, bordareal og solsenger som det er på deres største daycruiser C83 Cruiser.
 
Den isolerte kjøleboksen på 150 liter forsyner både mannskap og passasjerer med kalde forfriskninger på akterdekket.
 
Innredningen på akterdekket er modulbasert, og du kan selv velge hvor mange moduler du ønsker. De er til enhver tid flyttbare, og kan fjernes i en håndvending for å gjøre båten om til en fiske- og transportbåt.
 
P92 SUV som fiske og transportbåt
Akterdekket er lukket ut mot plattformområdet med en vanntett dør som gjør det mulig å bakke båten mot været – uten å få hekksjø inn på akterdekket. Det er enkelt å bevege seg fra styrbord til babord side av plattformområdet.
 
150 liter is eller fisketank er standard, og det kan levers sirkulasjonspumpe som tilbehør.
 
Dekksarealet på det lukkede akterdekket er uten sidestykke det største i dette segmentet. Normalt store akterdekket for styrhusbåter i denne størrelsen er ca. 4 m2. Det lukkede akterdekket på P92 SUV er på hele 5,3 m2. 
 
Aktenfor det lukkede akterdekket er det et stort plattformområde med god passasje fra styrbord til babord side.
 
Alt er forberedt for montering av spylepumper, sirkulasjonspumper, garn-, teine- og linehalere, slik at denne båten kan bli en rendyrket arbeids- og fiskemaskin.
 
Ved hjelp av modulsystemet kan du i løpet av minutter enkelt rekonfigurere fiskemaskinen din til en komfortabel turbåt med et sosialt akterdekk for hele familien. 
 
Extended Hard Top
Extended Hard Top er en løsning for norsk vær, og deres anbefalte løsning for fritidsbruk.
Den gjør det mulig å lukke hele akterdekket med en praktisk og lettvint kalesjeløsning.
 
Løsningen finnes i flere ulike varianter og kombinasjoner, og kan naturligvis ettermonteres på alle båter som allerede er sendt ut.
 
Dersom båten skal brukes til kommersielt bruk, eller aktivt fritidsfiske anbefaler de standard takløsning. Dette gjør håndtering av fiskestenger og annet utstyr litt lettere.
 
Skrog, komfort og drivstofføkonomi
Askeladden bygger videre på konseptet fra P79 Weekend, og gir P92 SUV et helt nytt optimalisert skrog med 2-step, integrert motorbrakett og dyp V-bunn.
Større lengde og høyere vekt gjør dette skroget enda et knepp mer komfortabelt, samtidig som det fjerner det meste av planingsterskel, reduserer behovet for motorkraft, øker toppfarten og forbedrer drivstofføkonomien, forteller de. 
 
Singel eller twin outboard
På grunn av lite sofistikerte og gammeldagse skrogdesign, har det lenge vært en oppfattelse i markedet om at outboard-båter på over 9 meter må ha twin-installasjon for å fungere optimalt. Dette er ikke tilfelle med P92 SUV.
 
Takket være den moderne skrogteknologien med 2-step og integrert motorbrakett, fungerer denne båten optimalt både med single og twin outboard. Med Suzukis Duo Prop DF350 ATXX passerer denne båten 40 knop med god margin.
 
‘’P92 SUV er den perfekte båten for den allsidige båtbruker!" 
sier Daglig leder Henrik J. Askvik
 
Tekniske data:
Designkategori: C
Lengde: 9,20 m
Bredde: 2,80 m
Tørrvekt uten motor: Ca. 3.100 kg
Drivstoff: 230 liter standard
Ekstra drivstoff: 230 liter (Gir 460 liter totalt) (opsjon)
Dieseltank: 25 liter
Ferskvann: 100 liter
Varmtvann: 20 liter (opsjon)
Septiktank: 40 liter
Personer: Max. 10
Motor Single: Outboard 300 - 350 HK XXL
Motor Twin: Outboard 200 - 300 HK XL
Fartspotensial; Ca. 40 knop (totalvekt 4 tonn) med Suzuki Duo-Propp DF350 HK 
Forbruk Marsjfart 20 – 32 knop: Ca. 1,7 – 1,9 L/NM
 
Priser fra: Askeladden P92 SUV (med Nordisk Komfort pakke og Suzuki DF350 ATXX ) veil. pris inkl. mva. kr. 1.189.800,-