Buster fornyer XL og XXL serien!

Den Finske aluminiumbåt produsenten har valgt noen forhandlere i Norge, som torsdag 14. august får premierevise båtene i butikkene sine

De rene, skandinaviske linjene som er kjent fra modellsortimentets aller største båter, Phantom og Magnum-modellene, videreføres nå også for de populære seksmeters-modellene Buster XL og Buster XXL, forteller produsenten.

Foruten eksklusiv avduking kommer båtene på "Båter i Sjøen" på Aker brygge i september 2019. 

Buster XL’s historie går tilbake til 1992 og etter nesten 30 år i produksjon blir dette femte generasjon. Tradisjonen tro er XL’s nyheter utviklet med tanke på best mulig funksjonalitet, økonomi og sikkerhet. 
 
Buster XL årsmodell 2020 har et helt nytt skrog og båten er 70 cm lenger enn den første modellen. 
Volumet innvendig i båten er merkbart større, noe som er spesielt tydelig i bedre benplass ved akterbenken. Takket være 30 cm større vannlinjebredde er dørk-arealet merkbart større.

Buster XL’s kjøreegenskaper skal være velbalanserte, skroget er stabilt, og kjøreopplevelsen er lett og presis.  Buster XL er designet for syv personer og anbefalt motoreffekt er 80 – 115 HK. Forbruket skal være på 0,7 liter pr sjømil i en marsjfart på 19-23 knop med det største motoralternativet. 
På grunn av den klart forstørrede 160-liters tanken er rekkevidden god også i toppfart. Selv i 36 knops fart er forbruket på kun 1,1 liter/sjømil. 

Den nye modellens badeplattformer strekker seg ut på begge sider av motoren, og er trygg å bevege seg og fiske på. En praktisk detalj er stuverommene i konsollene, som holdes tørt under alle forhold. 

Til båtens standardutrustning hører blant annet en vedlikeholdsfri aluminiumdørk, beslag i rustfritt stål, hydraulisk styring og en 10 tommers Buster Q-smartskjerm med elektroniske kart. Båtene selges alltid med Yamaha utenbordsmotor. Yamaha Y-COP dødmannsknapp som øker sikkerheten er også standard. 

Buster XL 2020
Totallengde 6,05 m
Bredde 2,20 m
Vekt 740 kg (uten motor)
Lastevekt 700 kg
Antall personer 7
Motorens effektområde 80-115 HK
Drivstofftank 160 l
Stammelengde X
Toppfart 36 kn

Sporty Buster XXL
Buster XXL har vært den modellen i sortimentet som representerer de sporty fartsbåtene. Den velutstyrte Buster XXL er en åpen båt for åtte personer. Den ideelle motoreffekten er på 150 hk, hvor båten har en toppfart på 43 knop. Nye Buster XXL har utmerkede kjøreegenskaper, den stabile og eksakte føreropplevelsen gir inntrykk av å tilhøre en betydelig større båt, forteller produsenten. 

Lastevekten merkbart forbedret
Buster XXL har eksistert i aluminiumbåt-produsentens modellsortiment fra og med år 2000, så årsmodellen 2020 XXL representerer allerede den sjette modellgenerasjon. Sammenlignet med sine forgjengere er de største forskjellene i båtens volum og lastevekt. Det største passasjerantallet har økt til åtte personer og lastevekten til 795 kilo, hvilket er hele 240 kg mer enn tidligere. For passasjerene finnes en stor U-sofa og i sittebrønnen finnes det klart mer plass på grunn av at vannlinjebredden har økt med 30 centimeter. 

Anbefalt effektområde for Buster XXL er 115 – 150 hestekrefter. Til tross for det sportslige uttrykket er XXL en økonomisk turbåt. Anbefalt marsjfart er 19-29 knop, da stanser forbruket med en Yamaha F1500DETX-motor på 0,8 liter pr sjømil. Selv i toppfart er forbruket på kun 1,3 liter. 

Omfattende standardutrustning
Til båtens standardutrustning hører blant annet en vedlikeholdsfri aluminiumdørk, beslag i rustfritt stål, hydraulisk styring, vinduspussere, fiskestang-stativ til høyre i baugen, trimplan og en 10-tommers Buster Q-smartskjerm med elektroniske kart, Båtene selges alltid med Yamaha utenbordsmotor og Yamaha Y-COP dødmannsknapp, som forbedrer sikkerheten, medfølger. 
 
Buster XXL 2020
Totallengde 6,25 cm
Bredd 2,20 m
Vekt 840 kg (uten motor)
Nyttelast 795 k
Antall personer 8
Motorens effektområde 115 – 150 hk
Drivstofftank 160 l
Stammelengde X
Toppfart 43 kn