Nylanseringer mot Cannes

Det blir ikke få nyheter som skal presenteres i september under Cannes Yachting Festival, og en av dem er Monte Carlo 52, designet av Carlo Nuvolari & Dan Lenard.

50 foteren tilhører high-end markedet og produsenten bak Monte Carlo skal introdusere det de kaller ”Smart Luksus”. Som et produkt av Beneteau gruppen, har hun fått den kjente baugplaten med logen deres. Flybridgebåten, produsert i Vendée, har fått med alle de flotte detaljene som suksess serien deres innehar; moderne design, elegante linjer og store vindusflater.
 
Nyheten er 16,25 meter lang og har en bredde på 4,6 meter. Dette gjør henne større og mer romslig enn forgjengeren Monte Carlo 5, som hun erstatter. Det nye skroget tilbyr mye mer plass inne. 
 
Salongen er hele 20 m2 og de gjør mye for å bringe utsiden inn med de gigantiske sidevinduene. Båten har 3 kabiner og 2 dusjrom, selve eiers kabin er romslig med 16,5 m2. Innredningen er minimalistisk og helt i samsvar med trenden vi ser om dagen.
 
Pantry er plassert ut mot akterdekk og får dermed en fin flyt mellom ute og inne. 
 
De har samarbeidet med MICAD om skroget for å forbedre ytelsen. Båten har et 15 ° V-skrog, og baugen skjærer sjøen flott. De har også tilpasset akterdelen for å installere Volvo sitt IPS fremdriftssystem. Monte Carlo 52 kan bli utstyrt med enten 2 x Volvo IPS 600 eller 650, og oppnår da topphastighet på 27 knop. Marsjfart er mellom 20 og 22 knop. 
 
Det nye flaggskipet til verftet er utstyrt med tanker som har stor kapasitet (1300 L drivstoff og 400 L vann), og i marsjfart har hun en rekkevidde på 180 nautiske mil.