2019-08-02-669c6f9f218eeb313eff140d8d7ebe5f3d946d19 I dag er Statsminister gudmor i Florø, senere kan de treffes under Aqua Nor og Båter i sjøen

I dag døpes verdens raskeste el-båt!

Innovasjons bedriften Evoy AS har i hele sommer testet el-båten for å oppnå best mulig fart, så langt har de oppnådd 49 knop og i dag er Statsminister Erna gudmor for Evoy1.

Baatsans.no snakker med Leif A. Stavøstrand, gründerne bak prosjektet, og han er meget fornøyd med hva de ha oppnådd så langt. Akkurat nå holder de topp farten hemmelig, men 31 juli fikk de en fart på 49 knop, og de har antakelig mer å gå på. Pr i dag er har Say Yachts rekorden, med 51,3 knop.
 
De gledet seg stort til i dag siden Erna Solberg, Statsminister i Norge, hadde takke ja til å være gudmor for Evoy1. Systemet ombord er utviklet av Norske Evoy, og inneholder en 100 kWh’s batteripakke og har opp til 900 hk. Båten bygges sammen med deres partner Helgeland Plast, og alt settes sammen i Florø. Båten er ikke en typisk fartsbåt, sier Stavøstrand, og forteller videre at båten ble litt tyngre en forventet. Derfor er de godt fornøy med farten de har oppnådd på båten som veier 3,8 tonn.
 
Det blir nok en stund før man kan se en slik løsning i en fritidsbåt, for det blir for dyrt med tanke på de antall timer en fritidsbåt går i løpet av et år. Noen vil gjerne ønske det og er villig til å betale, men det er i hovedsak det kommersielle markedet vi arbeider inn mot, i første omgang. Båter som er i bruk over 500 timer i året, vil fort kunne spare innvesteringen inn. Er du et AS vil du også få støtte til investeringen av innovasjon. 
 
El-båten har en rekkevidde på 200 nautiske mil i 3 knop, 60 nautiske i 5 knop og i 20 knop kan vi kjøre i en time. Med 3 ulike ladere kan det gå alt fra 10 timer, til ½ time med superlader, for å få den fulladet.
 
Evoy er en internasjonal komposisjon og kan passe i båter fra 20 til 30 fot, ny som gammel. - Da kan båteiere glede seg over en tur uten lyd, lukt og forurensning, forteller de. Det blir også mye mindre vedlikehold- og brukskostnader.
 
Vil du vite mer kan du besøke nettsiden deres.