Garmin inn på trollingmotormarkedet

De presenterer Force - som skal være bransjens kraftigste og mest effektive trollingmotor for ferksvannsbruk, med integrert ekkolodd og trådløs integrasjon til kartplotter.

Garmin presenterer nå trollingmotoren Force™. Den kraftige og effektive trollingmotoren er beregnet for bruk i ferskvann og hjelper deg å stå stille på samme sted lengre, også under tøffe værforhold, uten å skremme bort fisken. Takket være den unike, børsteløse motoren jobber Force nesten lydløst, både under og over vannet. Det er også den første trollingmotoren som leveres med innebygd, bransjeledende Garmin CHIRP for tradisjonelle og Ultra High-Definition ClearVü og SideVü skanningsekkolodd.
 
– Trollingmotoren er en av de viktige elementene på en fiskebåt i ferskvann, og kan gjøre en stor forskjell mellom en god eller en dårlig dag på vannet, forteller Dan Bartel hos Garmin, i en pressemelding.
 
– Garmin er en ny aktør på markedet for trollingmotorer og har som mål om å levere en motor som er like innovativ som den er pålitelig, samtidig stillegående. Force trollingmotoren er ikke bare kraftig og effektiv. Den robuste, pålitelige konstruksjonen er designet for å klare utfordrende bruk, sesong etter sesong og resultatet er en ledende trollingmotor.
 
Stillegående, kraftig og effektiv
Den er stillegående, og den børsteløse motoren går Force med en så godt som umerkbar forstyrrelse av ekkoloddet. Også over vannflaten er den ekstremt stillegående uten å gå på kompromiss med prestasjon. Trollingmotoren Force er cirka 30% kraftigere enn de ulike trollingmotorene som er beregnet for ferskvann på markedet i dag. Den tar deg raskere fra fiskeplass til fiskeplass, slår enkelt ned på farten når langsomt fiske er nødvendig og kan motstå vind eller strømninger i vannet. Motoren har alt sportsfiskeren kan ønske seg av en trollingmotor.
 
Integrert ekkolodd Ultra High-Definition
Force leveres med en integrert ekkoloddgiver som er optimal for bruk i ferskvann med Garmin CHIRP for tradisjonelle og Ultra High-Definition ClearVü og SideVü-skanningsekkolodd, slik at du tydelig kan se mer fisk og bunnstruktur. Den innebygde giveren er brukervennlig og kabelhåndteringssystemet beskytter de innebygde giverkablene og annet tilbehør, inklusive hele serien med ekkolodd Panoptix™ og Panoptix LiveScope™.
 
Komplett system for presis båtkontroll
Trådløs integrasjon med Garmin kartplottere og innebygd autopilotfunksjon gjør at du kan stå på samme plass lengre når du fisker. Takket være integrert kursgiver og GPS kan Force justere posisjon ved fiskeplassen raskt og med presisjon. Fra kartplotteren kan du beregne ruter til favorittfiskeplasser og følge spor mens du kjører. Kursen kan stilles inn manuelt eller velges fra forslag fra en Auto Guidance3-rute. Force vil styre deg inn på eksakt posisjon.
 
Forces fotpedal er trådløs og gir umiddelbar kontroll og respons. Pedalmotstanden er justerbar med fotmanøvrerte knapper som styrer fart, kurs og posisjonslås. Den kan anvendes trådløst med AA-batterier, eller tilkobles med medfølgende kabel. Force kan også styres fra valgfri posisjon i båten via den medfølgende fjernkontrollen. Fjernkontrollen gir full kontroll over trollingmotoren med eksakt, virtuell posisjoneringslås, autopilotfunksjon og stemmestyrt ”point-and-go-funksjon” og har i tillegg programmerbare knapper for fjernstyring av kartplotteren – i tillegg flyter den!
 
Force beregnes å være tilgjengelig i august 2019, og leveres med en 50- eller 57-tommers justerbar drivaksel.