Monaco tilstander i Bergen!

Ikke bli overrasket om du ser 5-6 superyachter i Bergen samtidig, havnen i byen mellom de 7 fjell er blitt et populær utgangspunkt for cruising i Norske Fjorder.

Onsdag lå Ulysses ytterst på Tollboden, 116 meter og 6 ”lettbåter”. Den største ”lettbåten” var en Princess 68 fot. Det er neste ufattelig å tenke på at en person kan eie en slik Yacht, men godt for alle med store drømmer. 
 
Uansett bor vi midt i ”matfatet” som de rikeste i verden vil oppleve, Norske fjorder og vår skjærgård. Tenk så heldig vi er, som bor på 1. klasse. Har du båt er det bare å kaste loss, hvis ikke kjøp en. Den trenger ikke være stor, en kajakk gir deg samme utsikten som verdens rikeste vil se. 
 
Onsdag var det Monaco tilstander i Bergen havn, og i løpet av sommeren vil det komme enda flere.
 
Side om side lå Reef Chief og Astra på henholdsvis 49.07 meter og 55 meter. Reef Chief ble levert i 2009, designet av Geoff Van Aller og interiør design av Glade Johnson. Yachten er ikke i utleie, kun en privat yacht. Astra derimot kan du leie og ta med deg totalt 10 gjester. Yachten er bygget av Amels i 2014, designet av Tim Heywood Design og interiør av Laura Sessa Romboli.
 
Ser vi videre inn mot Vågen ligger en velkjent yacht som har besøkt Bergen mange ganger – Daydream er 42,6 m og har spesialisert seg på Skandinavia. Her kan dere være 10 gjester ombord, og få den beste oppvartning på en litt eldre dame. Hun ble bygget i 1991 av Christensen (amerikansk) og oppgradert i 2012. For rundt 900 000 er hun din i en uke.
 
Ved tollboden ligger nok en Amel Yacht Volpini 2 er verftet først ”grønne” yacht, med hybrid fremdrift og Tier tilfredsstillende utslipp. Hun ble levert i 2018  og ombord kan kysten oppleves med 12 gjester.
 
Så tar blikket vårt den største yachten i øyensyn, Ulysses 116 meter, bygget av Norske Kleven. En fantastisk yacht som i disse dager satte kursen mot Nærøyfjorden og ankret opp i Gudvangen torsdag kveld. Mest sannsynlig med eieren ombord. Ryktet sa at det var Facebook grunder som bestilte yachten. Men i følge Wikipedia er det Graeme Richard Hart, en forretningsmann fra New Zeland som eier båten. Han skal være den rikeste mannen i New Zealand.
 
Uansett er Ulysses enorm, og i Bergen var Bell 429 helikopteret på plass, så mest sannsynlig var eieren ombord. 
 
Hva skal vi si.. Keep om dreaming, men ikke glem at du bor midt i smørøyet.. så bruk det!