45 Divergence, en innovativ nyhet fra Ocean Alexander

Den minste og første utenbords konsollbåten fra superyacht produsenten, kommer til Cannes i høst. Her er mange innovasjoner, og du kan velge mellom 3 tilpasninger; dykking, fisking eller standard coupe.

Gjennom unik design er det Evan K Marshall, en velkjent designer i megayacht verden, som står for nyheten. Båten blir bygget i Florida, ved Merritt Island. Her har Ocean Alexander sine nye og moderne produksjons fasiliteter.
 
45 Divergence er en senter konsoll båt på 14.5 meter, og er motorisert av fire påhengsmotorer av typen Mercury Verado, på 350 hk hver. I følge verftet representerer båten innovative løsninger og fleksibilitet, samt har en luksuriøs finish. 45 Divergence kan omdannes til en i overkant luksus ”fiskebåt”.
 
"Vi har brakt eleganse, stil og ytelse sammen i perfekt harmoni, og dette har blitt en fantastisk allround dagsturbåt", sa Giampaolo Murzi fra Ocean Alexander Europe, offisiell distributør for Europa, Tyrkia og Russland. 
Videre forteller han - "Båten vil imponere dem ombord med sin design, smarte løsninger og høye komfortnivå for en båt av denne størrelse. Vi antar at mange superyacht eiere kunne tenke seg denne som en tender, men hun er også flott som en daycruiser, og ikke minst bygget med superyachtkvalitet".
 
Vi er spente og ser frem til debuten som blir 10-15 september i Cannes, hvor man kan oppleve båten og den patenterte cockpiten med utbrettbare ”balkonger” på begge sider av båten. Totalt får du en bredde på 6 meter når sidene er utfoldet. 
 
Startprisen viser at det er nok flest i superyacht klassen som velger denne, da standardpris er rundt 8 millioner, men legger med ekstrautstyr eller velger fiskebåt utstyr, eller dykker vil prisen fort øke…
 
Det positive med båten er at andre også kan adoptere smarte løsninger til bransjen, så selv om du ikke er supermillionær ser vi gjerne flere av utfallene kommer på nye og langt rimeligere daycruisere.
 
Inntil videre kan du se bildeserie i toppen fra produsenten.