2019-03-06-c1bdd57aa03c78af2e97b682443771e2cccd283f Båt og Caravan fyller hele hallen på 7500 kvm med det flotteste innen båt- og caravanbransjen. Messen har også flytende utstilling ved bryggene

Stort utvalg for det båt- og caravaninteresserte publikum!

Det er Sparebanken Møre Arena i Ålesund som er stedet for å realisere de små og store drømmene helgen 8.-10. mars, og gjennom tre dager skal båt- og caravaninteresserte i nordvest få det siste og beste av små og store fritidsbåter, bobiler og campingvogner

Under årets Båt- og Caravanmesse får publikum mulighet til å sjekke ut det store utvalget innen to bransjer; joller, daycruisere, pilotbåter og lystbåter, samt bobiler.
 
Messen dekker et bredt spekter om man lengter til lange og varme dager til sjøs. Praktiske og luksuriøse bobiler, campingvogner, Combi- camper og utstyr til campinglivet. Her finner man det meste til fritiden.
 
Messa er en viktig utstillings- og salgsarena for båt- og caravanbansjen, men også et sted for presentasjon av spesielle nyheter og attraksjoner for det båt- og caravaninteresserte publikum. Både lokale og nasjonale aktører tar turen med mange flotte nyheter av ekstra interesse for de besøkende fra nordvestlandet. 

Caravanbransjen går godt 
Caravanforhandlere har i flere år hatt en fin utvikling i takt med utvidet bruksområde. Mange bobiler og vogner kan nå benyttes hele året og er et fint utgangspunkt for både sommer- og vinteraktiviteter. 

På messen får publikum et variert utvalg av lokale forhandlere som viser frem bobiler og campingvogner til bruk for småbarnsfamilier så vel som det nypensjonerte paret. I tillegg finner publikum alt de trenger av utstyr til campingturen, alt ifra grill og tilbehør til Combi-Camper. 

Både bobiler og campingvogner er populære ferieformer, og publikum vil ha både stort og flott, men også lite og enkelt. 

Norgespremiere og verdenspremiere 
Messens største utstiller, Ferd Båt AS stiller med over 1000 kvm stor stand. De er forhandlere for flere merker, og kan i år skilte med en norgespremiere. 
 
Nyheten Jeanneau Merry Fisher 895 Marlin kommer direkte fra den store båtmessen i Finland og vises frem til båtglade publikummere i hallen. Dette er en flott helårsbåt som gjerne benevnes som «havets SUV». Båten har nytt og moderne design. Med en funksjonell sittegruppe i styrehus kan båten benyttes både til fiske- og ferieturer. 
 
Ferd Båt viser også frem Askeladden P79 Weekend. Båten presenteres som «P79 Weekend representerer et generasjonsskifte for lukkede styrhusbåter under 8 meter". Askeladden vil revolusjonere standarden som slike båter måles etter. Moderne skrog, nye akterdekksløsninger, bedre komfort i styrhus, og større kabinfasiliteter vil alle bidra til en heving av standarden for mindre styrhusbåter. 
 
P79 Weekend er en lukket styrhusbåt, som i større grad enn tidligere, er designet for komfortable dagsturer og overnatting. Ferd Båt stiller ikke bare ut pilotbåter, men kommer bla med en daycruiser fra Askeladden. C83 Cruiser ble utsolgt over hele landet med det samme den ble lansert i fjor og folk har stått på venteliste for ny båt til høsten 2018 og 2019. Dette er en skikkelig «hot» båt for varme somre. 
 
Den helnorske båten Øien 620 Pilot har verdenspremiere på messa. En bunnsolid bruksbåt, med en husløsning som ivaretar dekksplassen og dermed opprettholder bruksområdet for denne allerede svært populære båten fra Øien Båt AS
 
Gulliksen Marine kan også skilte med nyheter. Daycruiseren Nordkapp Noblesse 660 vant den prestisjetunge prisen «Power Boat of the year 2019». Prisen deles årlig ut på verdens største båtutstilling i Düsseldorf i januar. Nordkapp er jo kjent for å lage sportslige familieracere som har et sporty design. Denne båten er intet unntak! 

Luksus for den kjøpesterke 
Marinaen får besøk at flotte båter, og flere forhandlere kommer over Stadt for å vise frem båtene til interesserte besøkende fra hele Nord-Vestlandet. Den norske produsenten Viknes som nettopp har feiret 30 år som båtbygger i Norge stiller med hele fire båter. Familiebedriften gjør det godt og med betydelig ordrereserve, har de ved inngangen til 2019 økt antall produksjonsarbeidere. 
 
FG Racing fra Naustdal stiller med Sargo 25 og 31, Thor R Nilsen kommer fra Stathelle med Targa 27.2 og Viggo C8. Fra Nordmøre kommer Møre Båtservice med SeaRay 260 Sundancer og SeaRay 320 Sundancer. 

Messens største båt kommer kjørende fra Hjellestad utenfor Bergen.
Dette er en Fairline 53 Squadron. En luksuriøs båt, produsert i eksklusivt treverk og materialvalg. Komfort i toppklassen, stort akterdekk og sjøegenskaper blant de beste i klassen. Prislappen lyder 15,4 millioner. Kanskje ikke for enhver mann eller kvinne i gata, men Bergensfirmaet Nautic Norway er stolt forhandler for båten som passer for den kjøpesterke.

På båtmessen «Dra til Sjøs» i Bergen solgte nettopp dette firmaet en Fairline Targa 48 GT. Noen fot mindre, men til den stolte prislappen til 10,5 millioner. Denne båten vises også frem i marinaen. Firmaet tar også med seg flaggskipet Nimbus 405 Fly.