2018-10-22-e283d53c35adf3fcd3fd7ae2f56b8e5c45099f6b ClearCruise AR gir Raymarine Axiom-brukere et nytt nivå av navigasjonsbevissthet

Hjelper til å ta bedre avgjørelser

FLIR lanserer Raymarine ClearCruise AR og er dermed først ut med navigasjonsteknologi som bruker Augmented Reality (utvidet virkelighet)

FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) er med lanseringen av Raymarine® ClearCruise™ AR (utvidet virkelighet) først ute i bransjen med denne typen navigasjonsteknologi som sammen med Raymarines Axiom®-flerfunksjonsskjermer gir forbedret bevissthet til sjøs.
 
Med ClearCruise AR kan Raymarine Axiom-brukere ta bedre avgjørelser med fysiske navigasjonsobjekter som vises som et overlegg på Axiom HD-videovisningen. FLIR lanserer også en ny videostabiliseringsmodul – Raymarine AR200 – som integreres med ClearCruise.
 
ClearCruise AR-videobilder støttes av Raymarines maritime CAM210 HD-kameraer som gir AR-visning fra en hvilken som helst kameraposisjon på fartøyet. Videostabiliseringsmodulen AR200 er utstyrt med en presis GPS/GNSS-sensor og samme AHRS-teknologi (bevegelses- og kurssensor) som brukes i Raymarines prisbelønte Evolution™-autopiloter. ClearCruise AR gir presis visning av navigasjonsmerker i nærheten, AIS-trafikk, objekter og rutepunkter og alt er synkronisert med virkelige bilder. Det gir umiddelbar gjenkjenning og gjør det enklere å tolke kompleks navigering og situasjoner med mye trafikk.
 
ClearCruise AR ble denne uken tildelt innovasjonsprisen i kategorien for OEM-elektronikk på IBEX i Tampa i Florida. ClearCruise AR slår dermed følge med Axiom MFD som vant den prestisjefylte innovasjonsprisen på Miami Boat Show i 2017.
 
«Vår nye ClearCruise AR-teknologi er en intuitiv metode som kombinerer navigasjonsdata med virkeligheten», sier Travis Merrill, adm. dir. Commercial Business Unit hos FLIR. «Ved å bruke Axioms avanserte videomuligheter og vår egen teknologi for videobildestabilisering, AR200, sørger ClearCruise AR for at kapteiner kan navigere tryggere i travle eller ukjente farvann.»