2015-10-26-ffaf584ef1ae95ea4aabe5d09a146ea2b20d5633 Robust klokke, som passer godt på sjøen, med nyttig info om været til havs

G-shock nye Gulfmaster GWN-1000!

Den nye klokken innfrir kravene til de mest kresne maritime fagpersoner, med barometer som signaliserer om det blir endringer i lufttrykket og med indikator for flo & fjære.

G-SHOCK GULFMASTER er utstyrt med trippelsensor for måling av retning, atmosfærisk trykk/høyde og temperatur. Viserne indikerer atmosfærisk trykk og kompassmålinger. Holder du kompassretningen med sekundviseren mot nord og gradene vist i displayet kan du, om nødvendig, bruke disse funksjonene til å avgjøre retningen mot et mål på åpent hav.

Ved bruk av klokken er første inntrykk er at det er en meget stor klokke (55,8mm x 44,9mm x 16,0mm) for min arm., men størrelsen har nok litt med at det er en robust klokke, og det er mange funksjoner på den. Etterhvert legger du ikke merke til størrelsen på grunn av letthet. Remmen til  klokken gir god komfort og er laget av et fleksibel og mykt polyuretan. Klokken er en maritim konsept modell fra produsenten Casio, og er inspirert av forholdet mellom mennesket og det barske livet på sjøen.

Bruker du sjøen mye, og er ute etter verdifull vær- informasjon er uret absolutt å anbefale. På uret kan du legge inn forhåndsintilte destinasjoner, som er til hjelp ved leting etter mulig ankringsplass vedrørende flo & fjære fra den innebygde tidevannsgrafen. Du kan også følge med på væromslag med den atmosfærisk trykksensoren, som da kan varsle deg med en alarm.

Utfordringen i starten er å sette seg inn i alle funksjonene for uret som; Høydemåler, barometer, termometer, flo/ fjæreindikator, verdensur funksjon, nedtelling, alarmer, auto viserjustering, for å nevne noe. Men ved hjelp av gode info fra produsent og internett læres klokken å brukes ganske greit etter hvert. 

Drift av klokken er solcelle og den lader opp batteriet. Ellers stiller klokken seg automatisk i enkelte land, og  har kalender (dato og ukedag), og den er vanntett ned til (20bar/200 meter).

Man ser tydelig nytteverdien for et slikt verktøy, som kan være på armen hele tiden uten å ta hensyn til elementene. Klokken kommer i fargen sort og blå og prisen, med så mange praktiske elementer, er heller ikke avskrekkende.
I dag ligger den med en utsalgspris på kr. 5 998,- 

Mer info henter du hos G-Shock