801 fra Norske Ibiza Boats!

På ”Båter i Sjøen” overrasket den Norske Båtprodusenten med en verdenspremiere få visste ville komme. Konsollbåten er et helt nytt konsept, og at målet ble 801, har en helt spesiell årsak.

Få viste om båtlanseringen, og Helge Duus hos Ibiza Boats har utviklet den i all hemmelighet. Ideen kom fort etter at Stortinget vedtok påbudet om vest i båter under åtte meter. Dermed ble 801 navnet og lengden, dermed unngår man vestpåbudet med en centimeter.

Helge Duus forteller til Agderposten at han har tiltro til sine kunder og mener de selv vet når de skal ta på seg redningsvesten. Det er forskjell på om man cruiser i 5 knop, eller om man raser rundt i full fart. Han har aldri lagt skjul på hvor sterkt han misliker vestpåbudet, derav kom det lille ”peket”.

"Båter i Sjøen" er ”hemmeligheten” lansert og båten er absolutt en nyhet man må ta nærmere i øyensyn om man er på jakt etter en ny konsollbåt i størrelsen 7-8 meter. Men vest oppfordres det til uansett om du har en centimeter å gå på, men frivillig da.