2015-03-26-6e587177f8ba74f67adf1a9d519943ffc33a208b Ørjan Wollertsen viser frem siste nytt fra Windy - 39 Camira

Nå skal Nautic Norway selge båter også i Stavanger!

Bergenske Nautic Norway AS har hatt stor suksess med å selge kvalitetsbåter som Windy, Draco og Goldfish i Bergen. Nå ekspanderer selskapet til Stavanger med planer om å levere til hele Vestlandet.

- Vi tror at båtentusiaster også i Rogaland vil ta godt imot vårt konsept som innebærer salg av båter av høy kvalitet kombinert med problemfritt båthold sier Ørjan Wollertsen, daglig leder i Nautic, i en pressemelding.

Utvidet tilbud
Nautic startet som eksperter på seilbåter, det under navnet Nautic Sailing AS. De senere årene har selskapet utvidet betydelig, med salg av både helt nye og pent brukte motorbåter, samt servicetilbud i Hjellestad Marina som de tok over driften av i 2010. Derfor var det naturlig å bytte navn til Nautic Norway AS.

- I Rogaland åpner vi kontor i Åmøy Havn. Der får vi gode fasiliteter med mulighet for innendørs lagring av båter. Vi får god plass både på sjøen og på land, og vi kan tilby samme høye kvalitet som vi er kjent for i Bergen, sier Wollertsen.

Knut Heiberg Andersen, Administrerende direktør for båtprodusentene Windy Boats og Draco Boats, er fornøyd med at Nautic ekspanderer utover Hordaland.

- Nautic har vist at de leverer kvalitet. Dette er entusiastiske mennesker som er oppriktig interessert i båtliv, som har dype kunnskaper om båtene og som strekker seg langt for å yte god service. Alt ligger til rette for at Nautic blir en ledende leverandør også i Stavanger, sier Heiberg Andersen.
 
Flere vil ha ny båt
Sommeren 2014 var fantastisk for båtfolket. Det gav utslag på salgsstatistikken. Men etter en rekke dårlige somre og noe frykt etter finanskrisen i 2008, er det ikke så mange nyere bruktbåter til salgs i markedet.

- Vi ser flere tydelige trender. Den ene er at kundene er opptatt av kvalitet – de vil ha gode båter som ser bra ut og som tar sjøen godt. Det gjelder enten man kjøper fabrikknytt eller nyere bruktbåter, sier Wollertsen.

Problemfritt båthold
En annen tydelig trend er at stadig flere som kjøper båter vil gjøre minst mulig selv. Et økende antall ønsker å betale for å få et problemfritt båthold.

- Det er uten tvil en trend. Når det først er pent vært ønsker man å kunne gå rett i båten og legge fra kai uten å måtte bekymre seg eller planlegge lang tid i forveien, sier Wollertsen. Nautic selger derfor serviceavtaler sammen med båtene. Kundene er da trygge på at båtene tas godt vare på selv om båteieren skulle ha hektisk hverdager.
 
Visningsturer i 2015
Windy, Goldfish og Draco er flotte båter som har kommet med en rekke spennende modeller de seneste årene. Dette er båter som kommer høyt opp på kåringer av ”Årets Båt”. I 2015 vil Nautic reise rundt og vise  fartøyene til båtentusiaster.

- Vi kommer til å kjøre konvoier med visningsturer mellom Stavanger og Bergen. Vi er flere aktører som går sammen om å kjøre langs kysten og vise båtene. Vi hadde en prøvetur i 2014 som vi var veldig fornøyd med, og dette konseptet utvider vi i år. I tillegg planlegger vi visningshelger samt å være til stede på båtmesser i Ålesund, Florø, Bergen og Stavanger, sier Ørjan Wollertsen.