2014-03-24-29497b980fe634d181511716e297d2e7ba5b00f3 Foto Allt for Sjön. Arrangører og utstillere er fornøyd

Kjøpesuget tilbake i Sverige!

Lysten på nye båter øker igjen. Det var den allmenne oppfatningen hos de ca 500 utstillerne på årets messe ”Allt för sjön” på Stockholmsmessen.

Messen som stengte den 9 mars, hadde nesten 90 000 besøkende og utstillingen var større en fjoråret.

Som i Norge står båtlivet sterkt i det Svenske broderfolket. Båtlivet lokker ca fire millioner mennesker ut i skjærgården hvert år, og for mange av dem er ”Allt för sjön” starten på båtsesongen.

- Vi møter entusiastiske og positive folk under de ti dagene messen er åpen. Her legger de planer for kommende båtsesong. De kjøper tilbehør, båtklær og til og med  båter på selve messen. Utstillerne virker uvanlig glade i år, melder Svenskemessen, og mange solgte flere båter enn på mange år, forteller Thomas Sanberg, som er prosjektleder for messen.

At interessen for båtlivet ikke rokkes så lett er velkjent, men det er også kjent at bransjen har slitt de siste årene. Salget har minsket, men nå begynner bransjen å hente seg opp igjen etter flere magre år. Fortalte Mats Eriksson, leder på Sweboat. (Svensk bransjeorganisasjon)

-Det var kjempekjekt og se å høre fornøyde utstillere under messen. For meg var det ekstra moro, siden dette er siste messen jeg er med å arrangere. Nå går jeg av med pensjon, og det kjennes godt å få de positive minnene med etter 18 år som prosjektleder for ”Allt för sjön”, sier Thomas Sanberg. Ny prosjektleder er Hanse Thorslund, som allerede har begynt i sin nye jobb. 

Les mer om båtlivet i Sverige her