Statssekretær Dilek Ayhan åpnet Sjøen for alle!

Fokus på sikkerhet og holdningsskapende kampanjer er kursen den nye regjeringen ønsker å føre. Det blir ikke påbud om redningsvest i denne omgang.

Statssekretær Dilek Ayhan, fra Nærings- og Fiskeridepartementet holdt åpningstalen, hvor hun kom med følgende beskjed fra departementet:
” Det må være redningsvester til alle som er ombord i båten. Vi tror på fridom under ansvar, og oppfordrer alle til å bruke vest. Ingen andre land har et forbud om å bruke redningsvest og  forbud er ikke veien å gå”.

Etter åpningstalen, var det flere norske produsenter som fikk besøk av Statssekretæren før hun avsluttet ved ”akvariet”. Her bød chef Egil Nordeide opp på havets delikatesser. Med dette får vi håpe at hun har tatt med seg mange gode råd fra bransjen tilbake til departementet. Den maritime næringen på fritid, trenger mer oppmerksomhet og bedre vilkår for å overleve.

Årets messe er fulltegnet, og Norboat har i år øket utstillingen med 300 kvm, som gir plass til hele 192 båter totalt. Messen åpnet onsdag 12.mars og avslutter søndag 16.mars.