Hilde Snåsøy - lever drømmen!

Seilbåten Chabliiz, en Hanse 400, er Hilde Snåsøy’s og hunden Twist sitt hjem. Det har den vært siden 2011, da bestemte Hilde seg for å selge neste alt hun eide for å leve ut drømmen og bo i båten.

Hilde er  i tredveårene  og tanken på å bo i båt startet for mange mange år siden, men det ble først en realitet i 2011. Når hun fortalte om planene sine, trodde de fleste at dette var en vill idé som sikkert ville gå over.  Men da Hilde systematisk begynte å selge unna på loppemarked, ante de at hun mente alvor.

Båtsans fikk komme på besøk etter tips om at like utenfor Bergen, i Askøy seilforening, bor en dame i seilbåten sin. Hun tar meg vel imot, kl 08:00 om morgenen med dekket frokostbord og mamma sitt hjemmebakte brød. Kokemalt kaffe med  mammas nydelige brød smaker godt på en regntung morgen, og Hilde er en super blid dame som ikke bryr seg om litt dårlig vær.

Twist, som er hennes to år gamle følgesvenn, kryper godt opp i salongen. Navnet Twist har han fått siden han er en blandingshund, en fin miks mellom flere raser. Når regnet trommer på dekk, liker han seg i varmen. Han må slappe av mellom ”slagene” for han er med på alt, ler Hilde. I sommer var det seiltur til Lofoten fra Bergen. Noe hun sannsynligvis også vil neste år. Jeg forelsket meg helt i Træna, og neste år skal jeg ha med meg Træna festivalen. 

Hilde hadde medseilere på hele turen, stort sett venner og familie. Utenom en som mønstret på i Florø, han ble med i hele 3 uker, ler hun, men det passet bra for han var en utmerket kokk og likte godt å stå ved roret.

Hilde er oppvokst litt overalt, men har holdt på Bergens dialekten. Hildes far er i det norske forsvaret, en marine mann, så det medførte mye flytting. Men om somrene var det seilbåt det handlet om. Hilde elsket å være i båt, å lese kart var en av hennes oppgaver. Faren utfordret henne gjerne til å sette kursen, men ved roret sto hun ikke mye. Så en liten utfordring har det vært å skulle navigere en så stor båt som hun har i dag uten baugtrøster.  Det er litt typisk at jeg møter kommentarer som, å..å, ja du har vel baugtrøster du? Nei, det har jeg ikke. Jeg føler det er viktig å mestre båten først uten, så kan det være at jeg får det etter hvert.

Hva med venner, kommer de på besøk? Ja, men det er litt vittig, det kom noen venner på besøk og de hadde kledd seg med boblejakker og lue. Ja, vi skal jo ut i båt tenkte de og glemmer at jeg har varme og alt som skal til. Jeg har faktisk bedre plass til overnatting enn mange av mine venner som bor i leilighet. Jeg har jo 3 doble lugarer.

Hilde er utdannet lærer og Naprapat, men arbeider i Nordsjøen som renholder. Jeg er antakeligvis den mest utdannete renholdere i Nordsjøen, med 10 års høyskole, ler hun.  Men for Hilde var valget var enkelt, frihet og fritid. Hun er en aktiv sjel som driver med kajakk, klatring,  hundedressur, rødekors og mye mer. Mange sier til meg at jeg lever et luksus liv når de hører om seilbåten på 40 fot og bobilen som jeg nettopp har investert i. Men, nei sier jeg, det er ikke et liv i luksus, men det er et godt liv, smiler Hilde.

Båtsans kan ikke si seg mer enig,  Drøm ditt liv, lev din drøm!