2013-10-15-488e3dfac9cb808666a743d882f7c5197e1f94ef Alle bilder Tom Jet: En glad gjeng, Fra venstre: Vegard Liseth, Marius Damyr(trener), Ulrik Berntsen, Ronny Mangerud, Daniel Svae Andersen, Jesper Hermansen, Sondre Liseth, Fredrik Andersen, Stian Andre Schjetlein, Pål Grøtte(trener)

Historisk godt VM for Norge!

Jetski "kongene" med 6 gull, 5 sølv og 3 bronse i VM, totalt 3 er best i verden. På våre 15 år har vi ikke opplevd dette, utøverne har dominert Nordiske konkurranser, Europamesterskapet og nå Verdensmesterskapet.

Med et stort reisefølge av familie, venner og trenere reiste guttene til Lake Havasu, Arizona USA for å delta i verdensmesterskapet i jet ski. Det er arrangert her i 32 år og er høydepunktet i sesongen, 42 Nasjoner og over 500 deltagere konkurrerer mot hverandre i 6 dager i forskjellige klasser.
 
I år er et historisk godt VM for Norge og en utrolig stor prestasjon av førerne fra lille Norge. Med sine 6 gull, 5 sølv og 3 bronse ble Norge den 3. beste nasjonen i årets World Finals.
Norge kom foran store nasjoner som Canada og Kuwait. På 2. plass lå Thailand, mens USA lå på første. 8 utøvere fra Norge deltok i årets World Finals. 7 av dem kommer fra Hjellestad Jet Ski Klubb i Bergen og Ronny «Smurfen» Mangerud fra Romerike vannjet klubb.
 
Utøverne våre har måtte bitt i seg trening i mye vind og bølger, til snø og kuldegrader for å holde formen mot konkurrentene i varmere land. Satsingen som de har hatt har vist store resultater og er nå rangert som det 3 beste jetski landet i verden! I et land hvor det har vært forbudt å kjøre vannscooter i 13 år.
 
Vi er utrolig stolte av våre utøvere, som i år har flere titler på pallen i Nordisk, de 3 EM rundene og nå VM. Fremtiden vår med rekruteringen vi har hatt og resultatene som nå kommer fram går vi en enda mer fantastisk tid i møte.
 
Vegard Liseth (13 år) overrasket i klassen Pro Ski Stock, og tok sølv

Vegard deltok for første gang i World Finals, og er den eneste norske utøveren som har stått på pallen i denne klassen. Pro Ski Stock er den høyeste seniorklassen Norge noensinne har fått pallplassering på. Ekstra imponerende og bemerkelsesverdig er det at Vegard klarte dette som 13-åring og debutant i VM.

1. plassen gikk, ikke overraskende, til Mike «The Klipper» Klippenstein, han tok sin 22. World Finals medalje. På pallen under premieutdelingen gikk Vegard fram og sa: «Next year I’ll beat The Klipper!» The Klipper kunne etterpå fortelle at den dagen han blir slått av en 13-åring, så slutter han å kjøre jet ski. Vegard endte opp med 1 gull og 3 sølv, etter å ha kjørt 4 klasser i årets World Finals.
 
Kommentatorene har med stor entusiasme snakket om de norske guttene, med de imponerende resultatene.
«What are they feeding these Norwegians?»
«Look at him! He’s riding like a man! And he is only thirteen years old!»
«You Norwegians: Get ready to put your hands together!»
«Another Norwegian guy, out of Bergen , Norway.» -
 
Jetskisporten i Norge er takknemlig for den hjelpen og oppbakkingen de får fra Norges Motorsport Forbund (NMF).
 
Resultater fra årets VM:

 
Tirsdag
VM-debutanten Vegard Liseth (13) kjørte inn til en 1. plass i klassen Novice Ski Stock. Jesper Hermansen (15) også VM-debutant, tok en imponerende 4. plass
 
Onsdag
Ulrik Berntsen (16) ble i natt verdensmester i klassen Amateur Ski Lites. Sondre Liseth (16) fikk sølv, Fredrik Andersen (16) fikk 4. plass og Jesper Hermansen (15) fikk 6. plass.
Daniel Svae Andersen (15) kom inn som nr. 2, men rykket dessverre ned på 9. plass pga en omdiskutert bøye-bom.
 
Torsdag
Fredrik Andersen(16) tok i dag sølv i en av de gjeveste klassene Pro Ski Lites. Stian Schjetlein(21) fikk 5. plass, Ulrik Berntsen 7. plass og Sondre Liseth 8.plass. 1. Plassen gikk til treneren til guttene Ronny Mangerud(32) Fra Drammen.
 
Vegard Liseth(13) stakk av med sølvmedaljen i Jr. Stock. Daniel Svae Andersen (15) fikk 3. plass,  Jesper Hermansen(15) fikk 6. plass. Jesper Hermansen kjørte med en Yamaha og imponerte i en klasse der de andre kjørte Hydrospace (et vannscooter-merke med større motor)
 
Fredag
Sondre Liseth (16) ble fredag verdensmester i Jr. Ski Lites. Daniel Svae Andersen fikk 3. plass i samme klasse.
 
Vegard Liseth (13) overrasket i klassen Pro Ski Stock, og tok sølv, Stian Schjetlein tok 4. plass på sin Yamaha jet. 1,3,5 plass var alle erfarne førere med flere Verdensmester titler fra tidligere år.
Jesper Hermansen har vist seg som en stabil og sterk jet ski-fører i årets World Finals, i dag vant han en fortjent 3. plass på slalom Junior og Ronny Mangerud vant slalom senior.  
 
Søndag
Daniel Svae Andersen(15) vant Junior Ski Limited i Arizona natt til mandag norsk tid. – Etter to soleklare seiere i moto 1 og 2, kunne han velfortjent juble over gullmedaljen. Vegard Liseth (13) fikk 2. plass i begge heatene, og dermed sølv i Jr. ski Limited.
 
Stian fikk en god 6. plass i GP Ski, etter å ha kjørt sent ut i startene på lånt jet, og med motorproblemer.

Vegard Liseth #331 1 gull og 3 sølv (Novice Ski Stock, Pro Ski Stock, Jr Stock og Jr. Ski Limited)
Ronny Mangerud #108 2 gull (Pro Ski Lites og Slalom)
Fredrik Andersen # 88 1 sølv (Pro Ski Lites)
Daniel Andersen #85 1 gull og 2 bronse (Jr. Ski Limited, Jr. Stock og Jr. Ski Lites)
Sondre Liseth #330 1 gull og 1 sølv (Jr. Ski Lites og Am. Ski Lites)
Ulrik Berntsen #83 1 gull (Am. Ski Lites)
Jesper Hermansen #98 1 bronse (Slalom)
Stian Schjetlein #72 sin beste plassering var 4. plass i Pro Ski Stock.
 

For mer info og bilder se Jetski.no

Båtsans gratulerer de imponerende prestasjonene..