2013-08-05-0c051da9a9bb58734c35e5c33e922fe716eea4f9 Ole «Lukkøye» Klemetsen, tirves godt på sjøen, og spesielt i seilbåt

Ole «Lukkøye» Klemetsen, månedens gjest!

Ikke alle vet at den tidligere norske bokseren er spesielt glad i å seile, og han kan trygt kalle seg en habil seiler. Det var hans far John som lærte han å seile i ung alder.

Vi setter stor pris på at du tar deg tid til å være mnd gjest hos batsans.no, du er glad i å være på sjøen og spesielt i seilbåt?  Ja, jeg er spesielt glad i å seile, min far hadde mange seilbåter og som ung lærte han meg å seile. Jeg kan kalle meg selv som en habil seiler, men jeg har ikke seilt så mye regatta de siste årene så jeg er litt ”rusten”.

Hvilken seilbåt har du og hvorfor falt valget på den? Jeg kjøpte ny Bavaria Cruiser 32 for et par år siden, en fantastisk båt men ble kanskje litt liten da jeg er en høy person. Den gode gamle 2 fots syken kom og jeg doblet den til 4 fots syken. Kjøpte ny Bavaria Cruiser 36 av Flemming Brun Henriksen, i Lunde båt. Jeg er kjempe fornøyd, båten seiler bra samtidig som komforten er helt fantastisk. Servicen til Lunde Båt har også vært kjempe god, derfor falt valget på Bavaria.

Hvilke type båter har du hatt oppover? Optimist Jolle, Willing, X102, Dynamic, Express, IF, Bavaria Cruiser 32 og Bavaria Cruiser 36.

Drømmer du om større, eller er du fornøyd med den du har? Etter den nye Bavaria Vision 42 kom er dette blitt en drømmebåt for meg.

Hvor mye er du på sjøen? Dessverre føler jeg det blir for lite bruk, mye grunnet det dårlige været vi har hatt i Stavanger de siste årene, men så snart solen ”gløtter” frem er det rett ut i båten.

Hvor liker du best å gå? Nordover eller sørover? Jeg liker meg veldig godt i Ryfylke pga alle de flotte havnene og fjordene vi har i Ryfylke.

Har du en favoritt havn? Jeg liker meg veldig godt på Langøy (Stavanger Seilforening) hytte i Ryfylket. Jeg liker meg også veldig godt på Lindøy, like utenfor Stavanger.

Seiler du mest eller går du for motor (som Flemming;-)? Min far sa alltid ”Det er de gode seilerne som klarer seile fort i lite vind. Jeg seiler litt mer enn Flemming ☺

Har du hatt noen spesielt tøffe opplevelser på sjøen? Det var en tøff seilas når vi seilte Dynamic båten fra Danmark når jeg var 12 år gammel, det blåste i vert fall stiv kuling og når vi var nedi bølgene så vi ingenting annet enn store bølger. Kjøpte denne båten i Danmark som var en liten regatta båt uten rekkestøtter. Båten var veldig lav og den turen hjem glemmer jeg aldri da jeg var en ung gutt.

Ellers noen spesielt flotte opplevelser? Fikk mange gode regatta opplevelser med min far og vi vant flere regattaer.

Mat og drikke ombord? Lett eller egenprodusert gourmet? Før i tiden når vi hadde Dynamicen så skulle den veie minst mulig for å gå fortest mulig på flere regattaer fikk mannskapet utdelt 1 liter vann, 4 skiver brød og 5 stk toalett tørk for at båten skulle veie minst mulig. Dette ligger fremdeles i blodet og vi har enkel lett mat.

Er sang og musikk en del av båtlivet? Jeg har ofte en gitar i båten og musikk blir selvsagt en del av båtlivet.

Båtvenner eller ensomhet og fred? Alltid kjekt å treffe bekjente når vi er på tur.

Uthavn eller betjent gjestehavn? Jeg trives best i betjent gjestehavner.

Er det noe du ønsker å formidle om båtlivets gleder? Båtlivet er spesielt viktig for de yngre, lære å svømme i ung alder, fisking og lære seg sjøvettreglene.

Vi takker for intervjuet med Ole «Lukkøye» Klemetsen, og forhandleren han snakket om, som gjorde dette mulig for alle Båtsans lesere. Flemming Brun Henriksen hos Lunde Båt Vest